onsdag 25 mars 2009

Lättlagat på Lanta Thai Cookery School

Alla råvaror är på plats i köket. Skålar och knivar är pedagogiskt uppradade på arbetsbordet; wokpannan preparerad med en skvätt kokosmjölk, grönsaker tvättade och vinkelrätt placerade på skärbrädan. Lanta Villas kökschef visar och förklarar.
- We use many colours in Fried Rice; you have to cut the vegetables thin. Very, very thin.

De första två rätterna, Khao Phad Seafood (stekt ris) och Beef Salad smakar gudomligt. Godare än på restaurang. När det är dags att fortsätta med övriga tre rätter är arbetsbordet rengjort, wokpannor diskade och nya råvaror vackert placerade i skålar av plast. Rätterna med röd curry, massaman curry och friterad banan tillagas med samma flyt som tidigare. Det är lätt att laga thaimat. Gott blir det också, mycket gott; även om magen börjar tycka att det räcker nu.

Summa summarum, en trevlig kväll med kockar från de båda svenska skolorna. Sedan kan man ju undra hur de vågar släppa in tolv gubbar i köket med vassa knivar - och bara ett plåster.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dan!
Tack för trevlig stund runt woken!
Om du vill se Ingela spela vollyboll med mig (du är domare) kan du gå in på YouTube och söka på volleyball Koh Lanta.
Ha d - Thomas Jacobsson

Dan sa...

Tack själv. Det skall jag genast göra.

Dan