fredag 26 december 2008

Tomtens spektakulära entré

Fnittrande thailändare i röda luvor drar in tomtefar på en hemmagjord släde täckt av aluminiumfolie. I den branta kurvan in mot restaurangen på Lanta Villa faller tomten ur släden och står på huvudet inför allvarliga, lätt förvånade barn och hysteriskt skrattande thailändare. Tomten repar sig, hoar ett par gånger och delar glatt ut julklappar till svenska barn vars föräldrar lämnat in en julklapp i förväg.
- Tomten kan många språk, kluckar han förnöjt och byter till finska, efter att ha läst ett namn som skulle kunnat vara Mäntyranta.
Eller möjligen Hakulinen.

Julbordet som bland annat innehöll skinka, lax, ägghalvor, köttbullar och lantpaté var helt okej för att vara på den här sidan jorden, men om sanningen skall fram; Våra magar är inte gjorda för julbord efter snart tre månader i Thailand. Halvvägs in på första tallriken kände i alla fall jag att det var nog. Sedan följde långa pauser och efterföljande backning bestod mest av frukt.

En stackars babyelefant och thailändsk dans tillhörde underhållningen mellan maten och jultomtens ankomst. För många barn blev väntan på tomten lite väl lång, och några hann till och med somna innan det var dags.



4 kommentarer:

Westerlind sa...

God fortsättning!
Här på västkusten har vi haft en fin jul med mycket av sådan mat som era magar formodligen inte klarar av längre (synd!). Vädret har varit strålande med sol och lagom kyla så det bitit i kinden. Rakel bakar kanelbullar och Sigge har precis fått energimassage och känner sig som en ungdom - snart springer han upp och ned i backarna här runt omkring. Janne och Tobbe tar julsiesta i soffan och slumrar till ljuva julmusikstoner.
Ha det gott allihop.
Kramar från Westerlinds

Ingela sa...

Hej

Så hela familjen Westerlind har samlats på Västkusten. Kul!
Hälsa familjen från oss och ha det fortsatt bra över helgerna.

Kjell Petersson sa...

God fortsättning!
Vilka blomstrande meloner som ni hade
på ert julbord.
Lördagsklubben i går Stefan, Jonas o jag. Min annandags löpning på Lidingö, med näst högsta backen, 26 m
öh efter 4 km på 1:a milen, förbrukade mitt julbord.
Från ett soligt Sverige med just nu -3 grader
Hälsningar Kjell

Dan sa...

Lidingöloppsspåret på jul. Inte illa alls :)