måndag 15 december 2008

Att gå på tur - i djungeln

Den torra flodfåran i djungeln blir allt mindre. Stigen leder till grottsystemet vid Mai Kaew Cave. En krävande 30-minuters vandring genom gummiplantagen (bild hö.) ses som ren uppvärmning.
- Jag trodde väl aldrig att jag skulle känna mig som Tilde de Paula i ”Packat och klart”, säger farmor Maj-Len medan hon drar sig upp längs berget med hjälp av ett rep.
Väl framme vid grottmynningen ifrågasätter vi om man verkligen kan ta med barn och pensionärer på en sådan här tur.
- Det är lugnt! Vi tar kokosolja till hjälp om någon fastnar därinne, säger guiden skämtsamt, bärandes på sju pannlampor.
Guiden som för övrigt är trevlig och varsam finns oftast vid farmors sida. Eller hos ”mama” som han föredrar att kalla henne.

En lagom utflykt var målet för dagen istället för en sugande heldag till sjöss. Med facit i hand blev det kanske i tuffaste laget, även om alla till slut tyckte att upplevelsen var kul och spännande.

De grottor vi ger oss på innehåller trånga passager, hemmagjorda stegar, lätt slippriga sluttningar och en utgång som mer eller mindre kräver ålning för att man åter skall se dagens ljus. Gänget klarar uppdraget med bravur. Efter lunchen följer bad och strandlek på Klong Nin utanför Otto Bar. Väl hemma slocknar alla tidigt – tidigare än vanligt till och med.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej familjen Kullman
Låter spännande med er vandring.

Men man behöver inte åka till Thailand för att få spänning.I morse 06.20, hade vi jordbävning i Skåne, så stor som 5 på Richterskalan. Den har kännts från Köpenhamn till Skövde och Jönköping. Hela Fredriks hus skakade och min säng gungade rejält. Otäckt. Får se om det kommer några efterskalv.
Ha det så gott
Anita

Kevin sa...

Va? Å du skojar inte. Jordbävning i Sverige. Hoppas ingenting gick sönder.
Mamma, pappa och Gustav hälsar till alla.

Westerlind sa...

En hälsning till Anita från Sigge; skåningar ska då alltid vara vara värst...