fredag 12 december 2008

Svensk-thailändskt samarbete

Kevin funderar över de senaste veckornas aktiviteter på skolan.
- Fotbollsmatcherna mot thailändska skolan var roligast. Mitt lag förlorade med 7-0. Det var mycket publik och man fick springa mycket. Gustav gjorde målpass tror jag; hans lag förlorade bara med 2-1.
Skolan har också firat kung Bhumipols födelsedag; hans åttioförsta. Barnen bar dagen till ära tröjor i kungens färg – gult. Samtidigt var det Fars dag i Thailand och pappor som var närvarande på morgonsamlingen fick ta emot en ros från sitt yngsta barn. Som traditionen bjuder med bugning inför far. På skolan har man också hunnit med en ceremoni med trädplantering. Träd skänkta av kungen för att förhindra regnskogens död sattes i jord av svenska och thailändska barn.



Fler av skolans bilder:
Se Svenska skolan under länkar (Galleri/Helårsskolan)

4 kommentarer:

Kjell Petersson sa...

Rapport från Lördagsklubbben Luciadagen.
Deltagare: Stefan,Bo-Christer, Christer P och Kjell, ingen Lucia.
Efter en veckas nederbörd var vägen översvämmad vid skidbacken mm.
För 3-dje gången besteg jag Bylsjöbacken. Efter Birgers stronga insats på löpbandet i veckan är det väl dax för Franks kulle?
Alla hälsar till
er alla i Thailand
I sverige 0-gradigt mulet
Hälsningar
Gun Kjell o Tussan

Anonym sa...

Hej på er alla
Det är roligt att läsa vad som händer hos er. Säg till Kevin att det är bra att han lär sig plantera skog. Vi behöver hjälp om några år. Zakko är på besök en vecka och nu i kväll när vi var ute på kvällspromenaden var det månsken och -21,2 grader. Vi har drygt 50 cm snö. Dick får nästan skotta varje dag. Traktorn tycker inte om kölden så vi får värma den länge.
Hälsningar från Holme
Harriet

Dan sa...

Det tränas julsånger hemma inför avslutningen framöver. Det är det närmaste snö, vinter och Lucia vi kommer. Känns lite underligt, minst sagt.

Westerlind sa...

Förmodligen skulle traktorn i Holme fungera bättre om den befann sig i Thailand... hälsar Sigge.