onsdag 21 januari 2009

Rabies, denguefeber och andra sjukdomar

Det är dags för den femte och sista sprutan rabiesvaccin för Gustav och Kevin. Efter vårt besök på Monkey Beach i mitten av december tog vi det säkra före det osäkra. Ett apbett och ett apnyp med blodvite som följd - konsultationen gav rådet vaccinering. Här på Koh Lanta är det enkelt att fixa; efter en stund i kön och ett kort inhopp på kontoret hos Dr Salarin så är sticket avklarat. Lite bökigare var det i Kuala Lumpur där vaccin på en privat läkarstation kostar tio gånger så mycket som i Thailand.
- Åk till det statligt finansierade sjukhuset. Det är rätt mycket folk där, men billigt, löd rådet.
Så gjorde vi och blev en erfarenhet rikare, även om det kanske inte var så muntert just då.

Egentligen hade nog inte Kevin behövt vaccinera sig; tveksamt om apans nyp ens framkallade blod, men nu är det i alla fall gjort.

Fram tills nu har vi alla varit kärnfriska, men i förrgår kände Kevin sig hängig på skolan och fick gå hem. Febern kom smygande och igår hade han 39,5°. Troligen en helt vanlig influensa, men eftersom denguefeber existerar i Thailand så kan man inte låta bli att söka på internet efter symptom. Blodsprängda ögon, utslag i armhålor eller på fötterna; allt kontrolleras. Inget sådant, det är lugnt. Nu siktar vi bara på att bli friska och ser fram emot besök från Sverige på söndag. Hoppas vi inte skrämt upp någon bara. Det farligaste på Koh Lanta är nog fortfarande trafiken.

Inga kommentarer: