tisdag 30 mars 2010

Sista dagen på vårt kära Koh Lanta



Varför inte ge sig på ett sista marknadsbesök med Yao och hennes dotter. Jag vill ju gärna köpa torkad bläckfisk till Tim och Jerick som vi snart ska besöka i Bangkok. Yao köper friterad kycklinglever, vilket är nytt för mig. Levern slukar vi i deras lilla massagehus och den smakar, tjaa - helt okej i alla fall.

Efter sista bröllopet blir det ett sista restaurangbesök med mina vänner Ken och Lisa, deras barn Simon, Adam och Lucas samt Anders och Helena. Vi roade oss med mitt, eller rättare sagt Fredrik Lindströms frågespel "tusen språkfrågor". Spelet har varit med några gånger och svåra, konstiga och ibland roliga ord tar vi med oss. När Helena säger "Har du priapism eller...?" på svängande göteborgska är det svårt att hålla sig för skratt.

Senare blir det avslutning hos indianen Pass som vanligt. Gustav som varit på en sista kompismiddag på Bajen ansluter. Den speciella eldshowen kör Pass två gånger ikväll, bara för vår skull. Är det slut så är det slut.

Efter några timmars sömn kommer Nåd och hämtar oss klockan sju prick - nu bär det av till Bangkok. Till vår förvåning kommer Ya och lille Habib med och vinkar av oss. Precis som förra året fast då låg Habib i magen.




Göteborgarna Lisa och Ken med självlysande halsband - festens tema denna kväll. De stannar en månad till och bangar inte när det är dags för avskedsmiddagar.

Inga kommentarer: