fredag 12 mars 2010

Hem till Ockelbo



- Barn mot vuxna, föreslår Christian inför sista set i den inledande volleybollmatchen. Barn förresten? Ungdomar mellan 13 och 17 år är en mer rättvis beskrivning. Till alla ungdomars glädje blir det seger och segerdans, vi vuxna får trösta oss med Happy Hour i baren. Varför inte en Frozen Marguerita eller en Frozen Strawberry Daiquiri – two for the price of one.

Monika och hennes tjejer, Moa och Tove, ska åka hem. De vill ha sin avskedsmiddag på Slow Down så det är bara att svida om direkt på restaurangen. God mat igen alltså och riktigt trevligt sällskap.

Efter middagen drar följet vidare till The Indian Bar. Pass som äger baren är thailändare och "Indian look alike", dessutom en hejare på eldshower. Våra tjejkvällar brukar börja och ibland även sluta här. Idag vill han skicka upp en Lucky Balloon med Monika och tjejerna. Det är häftigt att se den sväva upp i den mörka natten och ljuset syns länge.

Gustav och jag får ta hand om en del godsaker som de har över, svenskt kaffe, kaviar och grönmögelost på tub. Husgeråd och leksaker hjälper jag dem att transportera till massören Yao som har stor familj; fyra barn och ett barnbarn.

Monika som bor i Ockelbo kommer jag definitivt att träffa hemma i Sverige. Hon pratar varmt om en marknadshelg efter midsommar. Troligen åker jag dit och dricker en Singha med henne. Här nere på Lanta hinner man umgås mycket och lär känna varandra bra.

3 kommentarer:

Dan sa...

Kul att höra att Gustav börjat gilla "svenskt kaffe, kaviar och grönmögelost" ;-)

Ryktet säger att Bosse och Nina, löpare från Lördagsklubben, är på plats på Koh Lanta. Har ni sett till dem?

Ingela sa...

Vi har lånat ut snorkelset och ätit middag med dem 2 gånger. Jättetrevliga! Gustav fick veta saker om dig som du aldrig berättat.Det tyckte han var kul.De skulle stanna 3 dagar, men nu har det bestämt 1 vecka istället. Det brukar bli så när man kommer till lugna Lanta.

Anonym sa...

Hej! Vad roligt med Lanta Lanta och vad härligt ni har det. Synd att en del måste åka hem. Sollentuna står kvar om du inte visste det. Snön börjar bli tung på taken så det pågår snöröjning. Det gäller att se upp för istappar och isgator precis som ni måste se upp för rockor och maneter. Ha det skönt! Kram Annika