tisdag 16 mars 2010

Tee's Dream House

Mr Boonnithi Kokyai, 26 år gammal, är fastighetsägare här på Dream House. Han är alltid glad, alltid leende och en ung man med visioner. Tee - han kallas så - har låtit bygga lägenhetskomplexet helt på egen hand, anställt en noggrann och duktig städerska och drömmer om att någon gång kunna resa till Sverige.

När Tee var 15 år dog hans pappa. Liksom sina syskon fick han ärva en bit mark i närheten av det som idag är Lanta Gym. Han började genast bygga ett hus på sin lott, ett hus som han sedan hyrde ut till en dykinstruktör under det första året. Husbyggandet föll honom i smaken och Dream House är hans senaste storverk. Om alla lägenheterna är uthyrda bor han själv hos sin mamma, i hennes risaffär, alldeles intill Lanta Dream House. Syskonen arbetar också i närheten, med städning och tvätt eller med försäljning av kycklingar och fisk.

Största intresset är fotboll och han spelar med Lantas bästa lag. De har ofta matcher och träningar. När det är engelska Premier League sitter han på sitt kontor med en fotbollskompis och följer matcherna minutiöst. Jag har suttit med en gång och låtsades intresserad. Under den matchen bröt Arsenals Aaron Ramsey benet och Tee levde sig in i smärtan. Han kan namnen på många spelare. Favoritlaget är just Arsenal.

Framtiden får utvisa om han någonsin kommer till Sverige. En tur och returbiljett kan kosta 40000 baht, vilket naturligtvis är väldigt mycket pengar för en thailändare. Innan Lanta Festival tryckte han och en kompis upp T-tröjor med Stockholm och Koh Lanta på. De satt sedan och sålde dem på marknadsgatan i Old Town, med målet att någon gång kunna resa till Sverige. Ja, varför inte - många bäckar små...

3 kommentarer:

Kjell Petersson sa...

Hej på Er, och tack för alla Era målande berättelser om vad ni
gör och få vara med om i Thailand.
I Sverige bor vi fortfarande kvar
i våra igloos och har toppluvor.
Hälsa Nina o Bosse och var rädda
om Er de sista veckorna.
Hälsningar Gun o Kjell

Ingela sa...

Om du har läst deras resedagbok ser du att vi var på fiskspa. En häftig upplevelse. "Synd stt Birger missade detta som man blir en bättre löpare av" skämtade Bosse
Jag hade hundratals fiskar som rensade mina fötter. Och vad det kittlades.
Hälsa Birger att det bara är att åka hit igen och få fötterna rensade och de kommer att springa snabbare fram.

Anonym sa...

Hej Ingela!

Satt hær o drømde mig tillbaks t Koh Lanta och hittade Din resedagbok! Nu sitter jag hær med ett stort leende på læpparna!

Kram från Gunilla (m barnen Emrik och Elvira) i GBG. (Lisas kompis)