torsdag 25 mars 2010

Aisha och hennes familj



Caliana, 5 år, möter oss med ett leende, spänd inför mötet med den ljushåriga pojken och hans mamma. Hon pockar direkt på Gustavs uppmärksamhet och plockar fram sina leksaker; han tar hellre plats framför teven där det visas tecknad film. Caliana behöver teknisk assistans för att få igång leksaken hon fått av oss. Gustav rycker in.
- Det är många leksaker som går sönder när de kommer i hennes händer, hon har inget tålamod, säger Aisha när dottern bankar saken i golvet.

Aisha, Nathan och Caliana bor i ett litet hus vid vägen med tre rum och kök. Ibland behöver de även husera Aishas systersöner, eller som idag den äldre dottern Tock Tick. Hon går normalt i skolan i Krabi och bor hos släktingar. På helger och lov kommer hon till Koh Lanta för att träffa sina föräldrar. Den tredje dottern Assaman, 11 år, bor oftast hos sin pappa. När Aisha och flickornas pappa sklides förblev de i alla fall goda vänner. Han tillhör numera hennes personal och är en mycket duktig massör. Tock Tick är lite blyg i vår närvaro, men fixar gärna med maten vi skall få. Lite motvilligt ställer hon till sist upp på fotografering.

Skollovet för de thailändska barnen har bara börjat, ett två månader långt lov under den varmaste tiden på året. Det kan verkligen behövas!

Inga kommentarer: