måndag 2 februari 2009

Koh Rok - snorkling och varaner

Det prasslar bland fallna löv, små kvistar bryts - varanerna närmar sig metodiskt. De vet vad det innebär att lunch dukas upp i strandkanten. Den här gången håller vi oss på avstånd. Rutinerade thailändare schasar bort dem; på ett sätt som påminner om när jag som barn jagade bort kor i Rejpelt, Österbotten.

Drygt hundra deltagare är med på resan till Koh Rok i Travel Insights regi. De flesta är familjer från Svenska skolan.

Att på egen hand strosa på de vita stränderna hade kanske varit charmigare. Å andra sidan uppskattar barnen när det är mycket liv och rörelse och många andra barn att leka med. Speciellt Gustav levde upp när många jämnåriga var med och chansen fanns att brösta upp sig inför kusin Jesper och kompisarna från skolan. Höga hopp från båten var mer intressant än snorkling.

Vattnet vid Koh Rok är klart och fint så här års, något strömt på sina ställen. Skapligt med fisk fanns det också, även om det blir pass på artbestämningen.
- Nemo var där, säger Elin, som gillade och att se de färgglada fiskarna.
- "Den stora blå" var vackrast.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fan! Vad gott ni verkar ha det. Lite avis är jag ju förstås, fast det är ni ju förstås värda att ha det så mysigt. Kul att Herr Kullström dök upp också. Hälsa honom! Här hemma är det nu kallt och djävligt. Sitter just nu med ryggskott, bristningar i vader och ömmande hälsenor, så gooodbye SM! Sköt om er och ha det gott! Kram Peter

Dan sa...

Hallå.

Det är ju riktigt synd om du missar SM, när nu formen såg så bra ut. Men... Vem vet, det kanske vänder.

Jag ska förresten prova yoga härnere, som du så varmt brukar rekommendera.

Hälsa familjen från oss och sköt om kroppen.

Anonym sa...

Hej Dan!
Ja så blir man då påmind om paradiset, för det tyckte vi Koh Rok var. Rosa sand på stranden och all världens färger på fiskarna i vattnet. Ni får en verkligen att drömma sig tillbaka och avundas er. Jag ska i och för sig inte klaga, vi var till Sydafrika före jul.
Ha en fortsatt skön vistelse därnere.
Hälsningar Anna i Uppsala

Dan sa...

Tack Anna,

Sydafrika har vi också funderat på. Det var säkert en fin resa. Ha det så bra. Vi ska helt klart njuta av den sista tiden här, dryga sju veckor kvar.

Bara :(