söndag 15 februari 2009

Storyline på Lanta Sanuk School

Storyline – en inlärningsmetod i form av en berättelse som elever och lärare skapar. Den röda tråden i berättelsen skapar ett sammanhang för eleverna.

Temat för vårterminen är Expedition Thailand, en upptäcksfärd i landets djur- och naturliv.
- Först fick vi flaskpost från en person på en öde ö. Han behöver hjälp och har många funderingar kring saker och ting han hittat, säger Kevin och Gustav.
Vilka växter kan man äta?
Hur sorterar man sopor som flyter iland på stranden?
Vad är detta för djur jag hittat på havsbotten?

Gustavs klass får självständigt forska på olika thailändska växter och göra muntliga presentationer. Kevin läser naturorienterade faktatexter och lär sig formulera frågor utifrån texterna. Studiebesök på olika plantage blir intressanta inslag i inlärningen. Dessutom har en dykinstruktör besökt skolan, berättat om livet under havsytan och visat undervattensfilm som är inspelad utanför Koh Lanta.

Vårterminen rullar på snabbt nu och det dröjer inte länge förrän vi är tillbaka i Sverige och terminerna får avslutas i Norrviken. Gustav och Kevin trivs fortfarande i sina klasser. Vi har haft utvecklingssamtal med respektive lärare och det märks att lärarna verkligen hinner lära känna eleverna i de små klasserna.

Inga kommentarer: