lördag 13 februari 2010

Kevin 10 år

Igår fyllde Kevin 10 år. Jag och Gustav väntade otåligt tills klockan skulle bli 6.45 därhemma. Dan hade ställt datorn i Kevins rum så vi kunde vara med och sjunga "Ja må han leva..." via Skype. Vi fick se honom sitta i sin säng och öppna paket. Nöjd och glad. Tänk om man fick vara där och krama om honom. Snyft.

Men livet på Lanta går vidare. Häromkvällen bjöd en trevlig familj från Båstad på middag, i ett hus som de provbor inför eventuellt köp. Högt beläget med en sala på taket och utsikt över havet. Huset har balinesisk stil, mycket betong i jordnära färger och sober inredning. Ett träd är placerat centralt i huset, i trädgården en dusch i form av ett vattenfall. Dagen efter gick jag på yoga vid Relax Bay. En äldre amerikanska från Santa Monica som bosatt sig här på obestämd tid har precis byggt en sala mitt i backen ner mot havet. Känslan är att vara uppe i trädkronorna. Träningspasset var skönt trots vissa jobbiga ställningar.

När jag kom hem var Gustav i full gång med att försöka få en glödlampa att lysa utan el. Han har köpt mycket elektronikgrejor såsom sladdar, motstånd, en lödkolv och en limpistol. Lär sig gör han via You Tube.

2 kommentarer:

Dan sa...

Ja, igår var det ett litet släktkalas på kvällen när ni redan sov gott. Kevin är stolt över att ha fyllt "tvåsiffrigt", men tycker inte att det känns så värst annorlunda. Ha det bra, vi saknar er förstås!!

Ingela sa...

Tänk om man kunde göra en blixtvisit och pussa och krama om er båda. I en sån där rakethiss som i "Kalle och chokladfabriken"