torsdag 9 oktober 2008

Så kom då regnet

Himlen öppnade sig. Snabbt och utan pardon. Regnet piskade mot hjälmvisiret och jag gjorde mitt bästa för att hålla datorn torr i Tuk-Tuken. Vi hade varit på Learning Center där Ingela lägger upp planerna för sina studier i Thailändska.
- Jag svänger av här, vi måste ta en paus, vrålar jag och viker av från huvudvägen i skydd under första bästa plåttak.
Passande nog så såldes det thailändsk mat i skjulet. Där fanns Paneang, Tom Yam Gai (kycklingsoppa) och all sorts delikatesser uppradade i stora aluminiumkarotter. Torkade pannkakor med florsocker blev vårt mellanmål i väntan på att regnet skulle upphöra.
- Ap nam, ropar de små thailändska barnen och passar på att duscha av sig i floderna från hängrännorna.

Det är fortfarande pålandsvind. Något som enligt uppgift är tecken på lågsäsong. Det medför bland annat att det spolas upp diverse ting och organismer på stranden. Det kan också vara tentakler från maneter som gör att det svider på kroppen. Barnen kände igen känslan från tältsemestern i Danmark för ett par år sedan.
Från och med december lär vinden vända och komma från berget, vilket ger bättre havsvatten bland annat för snorkling. Stranden blir dessutom vackrare utan skräp.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er.
Skoj att höra att ni trivs.Vi längtar redan tillbaks.Köpte ni den tuken som fanns rakt över vägen som var till salu?HD hjälm på och ta det försiktigt.Roligt att gå in och titta på eran blogg och drömma sig tillbaks.
Ha det så gott.
Hälsningar Lena och Jan

Anonym sa...

Hej Ingela och Dan,
Igår kväll var det fotbollspub(Sverige- Portugal) i Bodarna och kanske på fler ställen i Sverige.
I Bodarna blev det mest snack runt Kullmans i Thailand och framtida jobbmöjligheter för Kullmans inom kommunen i Uppsala. Uppsala är också lite exotiskt! Kanske har ni fått blodad tand och känner att ni vill fortsätta se er omkring när ni kommer hem...
Vi saknar er och det är jätteroligt att få ta del av det ni upplever.
Kramar från Bodarna

Ingela sa...

Jan/Lena: Vi hyrde till bra pris från "Mr Erik" på Svenska skolan. Kul att ni hittat till bloggen.

Bodarna: Jasså det var pubdags. Det är jätteroligt att vi inte är bortglömda i min hjärtekommun. Ha det bra och hälsa våra vänner.