fredag 3 oktober 2008

Fylla förråden

Ban Saladan - så heter norra delen av Koh Lanta. Det är där man sköter sina större inköp. Skafferiet behövde fyllas, T-tröjor i bomull byttes mot något luftigare och alla fyra köpte nya Foppatofflor. Jag rekommenderar modellen med mest knottror under fotsulorna. Satt som en smäck. De gamla Asics GT 2080 kan nu placeras längst in i garderoben.
Gustav och Kevin har idag jobbat på sina inköpsstrategier. Medan jag och frun drack en svalkande iskaffe i godan ro, handlades det för glatta livet. Resultatet blev varsitt par utprovade shorts av märket Billabong, för 250 baht styck. Affärsföreståndaren ville länge ha 350, men fick ge sig. Det bästa av allt - de var snygga och satt perfekt. Thailands svar på Björn Borg, det har Gustav hört från sin kompis Mathias.
Utgångspriset för Foppatofflor verkar vara 200 baht. Vi fick fyra par för 650, vilket ger ett ungefärligt pris av 32 svenska kronor för paret.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter härligt allting....familjen Helsing är inte alls bittra...här i Sverige väntas mera regn till helgen tom snö på sina platser....Det har man inte på Ko Lanta va? :-)Igår skulle herrn i huset ut och spela golf, bjuden av leverantör på vad många anser Sveriges bästa bana Bro Hof, 1 500 kr/greenfee....Det började dugga efter utslaget från första tee, när vi kom fram till green så hade dugget övergått till jämt regn.... Vid andra tee ökade regnet lite grann och vid tredje hålet vräkte det ner....Sedan höll det i sig tills vi hade gått runt alla 18 hålen 4 timmar och 45 minuter senare....Jag var så våt så att när jag skulle putta på femte hålet så rann vatten både i pannan ner på näsan och rakt ner på bollen samtidigt som det rann på ryggen neråt mellan skin.....ja, ni förstår....Sedan så var det så alla resterande puttarna hela banan. Näe vi är inte alls bittra..... Fam Helsing

Anonym sa...

Längtar tills vi får komma och shoppa med er. Ni killar kommer vara duktiga prutare, det behöver vi. Här öser regnet ner och det är allmänt grått. Äntligen fredag. I kväll ska jag på Lena och Orup på LLA det ska bli kul. Studierna går framåt...
Kram från Karlstad

Anonym sa...

Det måste bara kännas helt skönt, att få lämna regn och rusk mot en plats i poolen.
Tycker ni har gjort ett mycket bra val.
Kram på er alla
Anita

Anonym sa...

Hej Dan!
Kul att resan har börjat, och kul för oss hemma i Sverige att vi får följa den på det här sättet!
Tänk om du hade varit här och tittat på regnet i stället......
Har haft lyx-lunch med Anna idag, så det går ingen nöd på dina gamla jobbarkompisar. Vi är bara avundsjuka INTE missunsamma!
/Karin

Tommy sa...

Skönt att ni är framme.
Ja här hemma kostar Foppa tofflorna 500kr och en prippsblå 13kr på systemet. Vad kostar ölen hos er? Och vad är de för temperatur.
Hejhopp Tommy med familj